Новини

Обратно Поздравление от групата "ГЕРБ – СДС" в Столичния общински съвет

 

Честит празник, София! На хората на нашия град, на дома ни!

Този 17 септември е по-особен от предишните. Не сме заедно в празника физически, защото сме водени от грижата един за друг. Но сме заедно в мислите и постъпките ни, защото София е символ на желанието ни за заедност. И последните месеци го доказаха. София е домът ни, в който живеем като част от общност, учим, работим, създаваме, изискваме, мечтаем, чуваме, продължаваме, вярваме и се надяваме. Заедно!

И днес е специален ден за всички ни, ден, в който да спрем за минута и оценим всичко това.

Нашият град, със своята плетеница от сгради и булеварди, е град на свободните хора. Град на свободната воля и идеи. Това е най-здравата ни основа, за да имаме силата да постигаме по-добро качество на живот за всеки.

Здравословна среда на живот, лесно, бързо и екологично придвижване, качествени услуги с равен достъп, възможности за спорт и личностно развитие, красота и уют в градската среда и паркове, изпълнени с живот. Това са нашите цели, това е нашата София.

Градът е в метрото, в обществения транспорт, в новите детски градини, в първата детска поликлиника, в новите булеварди, в съхраненото минало, в красивите паркове, в бизнес зоните, в пространствата за съвременно изкуство и култура, във Витоша, в спортните зали. Градът е там, където сме всички заедно! Защото само така можем и правим това толкова обичано, толкова софийско усещане за града ни.
 

Честит празник, София!