Новини

Обратно Изявление на съветниците от "Демократична България" в Столичния общински съвет


В Деня на София нейните общински съветници трябваше да се обърнат към столичани лично. За съжаление традиционното за празника тържествено заседание на Столичния общински съвет беше отменено. Въпреки дадените обяснения, убедени сме, че причината е една: страх.

Всъщност, може би не е чудно, че г-жа Фандъкова не иска да се появи в тази публична церемония, в която със сигурност щеше да чуе критики към всичко в нашия град, попадащо в графата #hubavoe, но не е готово.

Ние от "Демократична България" обаче нямаме причина да се крием. Убедени сме, че София може много повече – с това разбиране започнахме работата си като общински съветници преди 10 месеца.

София може да бъде “умен” град, с удобни и съвременни услуги, затова ние започнахме мандата си като предложихме План за дигитализацията на Столична община.

София може да бъде град, който мисли и действа в полза на родителите, затова предложихме 2-годишен план за справяне с недостига на места в детските ясли и градини.

София може да диша много по-чист въздух, затова потърсихме сметка за закъснелите мерки, настояхме СО да се откаже от строежа на инсинератора и дори предложихме референдум, на който столичани да решат искат ли крематориум за боклук да бъде построен в центъра на града.

София може да управлява дружествата си много по-прозрачно, затова осветихме схемите на Ковачки и той беше изгонен от Топлофикация.

София може да бъде стопанисвана много по-отговорно, затова сигнализирахме прокуратурата за сделки, одобрени от Общинския съвет и ощетили общината с 4 милиона.

София може да има удобен и лесен достъп до планината, затова предложихме конкретни стъпки, с които Столична община да върне Природен парк "Витоша" на софиянци.

София може да се погрижи за малкия и среден бизнес и свободните професии, затова предложихме Гаранционния фонд за подкрепа на МСП, засегнати от кризата, да бъде насочен и към самоосигуряващите се лица, а размерът на фонда да бъде увеличен за сметка на неоправдано високите възнаграждения, получавани от общинските съветници, влизащи в надзорните и управителни органи на няколко общински структури.

София може да бъде много по-безопасна за шофьори и пешеходци, затова предложихме План за пътна безопасност на София и накарахме Консултативния съвет по пътна безопасност да се събуди от дълбокия си сън.

Това е само част от работата ни в полза на София и софиянци за последните 10 месеца. Чака ни още много и Ви обещаваме никога да не се крием от Вас, защото София и софиянци заслужават да им служим открито, почтено и сърцато.