Обратно Връчиха отличията на Столична община

На 17 септември 2016 г. на църковния празник "Св. мъченици София и трите й дъщери Вяра, Надежда и Любов" и Ден на София на тържествена сесия на Столичен общински съвет (СОС) в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, председателят на СОС Елен Герджиков връчи отличията на София.

"Почетен гражданин на София" получиха акад. Стефан Воденичаров, директор на БАН и Н.Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Държавата Израел.

С отличието "Почетен знак на Столична община" бяха удостоени –  Светослав Глосов, струнен квартет „Димов“, певицата Поли Генова, Вельо Горанов.

Значка на София получиха актрисата Илка Зафирова, Антон Стоянов, директор на Софийската математическа гимназия, Антоанета Малинова директор на ОДЗ 62, Бина Харалампиева, директор на „Малък градски театър зад канала“, Ириней Константинов, директор на театър „София“, Кирякос Аргиропулос, директор на Кукления театър.

В своето приветствие към общинският съвет кметът Фандъкова посочи, че в своята вековна история София не спира да се развива, да живее, да се променя. Нашата обща задача е да съхраняваме и пазим постигнатото, но и да работим здраво за развитието и нови хоризонти и перспективи. Доказали сме, че когато става дума за стратегическите проекти на София, които чертаят бъдещето на града ни, заставаме заедно. Вярвам, че заедно ще успеем да отговорим и на новите предизвикателства пред града ни – като гарантираме стабилното развитие и сигурността на гражданите.